TURUN MUSIIKKIJUHLASÄÄTIÖ

Turun kaupunki perusti vuonna 1989 säätiön jonka tarkoituksena on turvata Turun musiikkijuhlien toimintaa. Turun musiikkijuhlasäätiön tarkoituksena on tarjota korkeatasoisia ja monipuolisia musiikkiesityksiä sekä edistää musiikin harrastusta ja tunnetuksi tekemistä. Säätiön päätehtävä on vuosittaisen festivaalin järjestäminen. Lisäksi säätiö tekee yhteistyötä usean kulttuuritoimijan kanssa järjestäen myös muita kulttuuritapahtumia Turun alueella.

 

Hallitus

Säätiön asioista päättää ja sitä edustaa hallitus. Hallituksen jäseninä ja heidän henkilökohtaisina varajäseninään kaudella 2013-2016 ovat:

Maija Palonheimo (Leena Casagrande), puheenjohtaja

Laura Rautanen (Ville Kettunen), varapuheenjohtaja

Laura Klami, hallituksen sihteeri

Juha Issakainen (Nora Leo)

Pekka Määttänen (Kristiina Hellstén)

Annika Sirén (Heikki Varantola)

Jussi Rantanen (Jouni Elomaa)

Pekka Santala (Liisa Johansson)

Susanne Segerstråle (Pertti Perko)

Mirkka Torppa (Lars Rantanen)

 

Yhteistyöproduktiot

Turun musiikkijuhlasäätiö on tuottanut Turun alueella mm. seuraavia tapahtumia:

Così fan tutte -ooppera 2009-10 ja Figaron häät -ooppera 2013 Åbo Svenska Teaterissa (yhteistyössä Åbo Svenska Teater ja Turun filharmoninen orkesteri)

Turun Sellokilpailut 2010 ja 2014

Aboagora-symposium. Vuosittain musiikkijuhlien yhteydessä järjestettävä, tiedettä ja taidetta yhdistävä symposium. Järjestetty vuodesta 2011 alkaen yhteistyössä Turun Yliopiston kulttuurihistorian laitoksen ja Åbo Akademin Donner-instituutin kanssa.

Eerik XIV -ooppera 2011 osana kulttuuripääkaupunkivuotta.

Vuodesta 2013 poikkitaiteellista yhteistyötä Turun Kirjamessujen kanssa lukuisilla tapahtumilla, mm. Maailman kauneimmat sanat ja sävelet – Saksasta! -yleisöiltama 2016.

Vuonna 2017 Turun filharmoninen orkesteri ja Turun musiikkijuhlat tuottavat yhdessä Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Die Kalewainen in Pochjola -oopperan.