Plácido Domingo Turussa

Turussa järjestettiin Euroopan merkittävin vuotuinen kulttuuriperintötapahtuma, European Heritage Congress, joka huipentui palkintogaalaan maanantaina. TMJ tuotti musiikkiohjelman Luciano Pavarotti –säätiön ja oopperalaulaja Matti Salmisen Säätiön kanssa. Ohjelmaa juonsi Europa Nostran keulakuva, oopperalaulaja Plácido Domingo. (TS 16.5.)

Kaksi Mannerheimia

Timo Närhinsalon kirjoittama ja esittämä monologi ”Viimeinen päiväkäsky” ajoittuu tammikuuhun 1945, jolloin Mannerheim on tasavallan presidentti ja jo luopunut ylipäällikkyydestään. Esityksen lopussa kuullaan kesällä 2017 Ilmajoen musiikkijuhlien Mannerheim-oopperassa nimiroolia esittävää baritoni Waltteri Torikkaa.

Parsifal konserttiesitykset

Kesän huippuhetkiin kuuluvat kaksi Richard Wagnerin Parsifal-oopperan konserttiesitystä 10.8. ja 12.8. Rooleissa loistavat mm. Karita Mattila, Matti Salminen, Klaus Florian Vogt ja Waltteri Torikka. Wagner on kiistämättä yksi oopperan suurimpia reformoijia. Yhdistettynä teoksen varhaiskristilliseen tematiikkaan, esitys juhlistaa kirkon reformaation 500-vuotisjuhlavuotta.

Konstantinopolista Moskovaan

Reformaation pääkaupungissa Turussa on laaja kirjo uskonnollisia tiloja, joita musiikkijuhlat haluaa esitellä. Tuomiokirkon lisäksi konsertteja on ensi kesänä Ortodoksikirkossa, katolilaisessa kirkossa ja Turun synagogassa. Sunnuntaina 13.8. lauluyhtye Psaltikon esittää mystiikkaa tihkuvaa bysanttilaista ja vanhaa venäläistä kirkkolaulua.

Stockholm Syndrome Ensemble esittää: Spirit

Tukholmalainen Stockholm Syndrome Ensemble on valinnut teoksia säveltäjiltä, jotka ovat halunneet tutkia kosmisia yhteyksiä ja transsendenssia musiikissaan. Osana konserttia taustalla näkyy Wäinö Aaltosen museossa amerikkalaisen Joanne Grüne-Yanoffin tätä kokonaisuutta varten luoma videoinstallaatio.

Ooppera-arvostelu Helsingin Sanomissa

“Nyt sopii kysyä, oliko Kalewainen sen komeaan, täysimittaiseen suurtuotantoon käytetyn työn ja vaivan arvoinen. Vastaus on ehdoton kyllä! – – Sammon taonnasta kasvaa suuri ja kaunis, tunteisiin vetoava rakkauden ylistysrituaali. Sitä voisi esittää irrallisena numerona.” (HS 2.3.)

Kalenteri

<< toukokuu 2017 >>
mtktpls
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaiset uutiset ja edut suoraan sähköpostiisi!Lataa ohjelmaesite


YHTEISTYÖSSÄ

EFFE Label